Schrijven & Herschrijven

Wervende en advertentieteksten zijn tekstsoorten die op zichzelf staan. Je kunt de leukste dingen doen met tekst! In teksten is het mogelijk om grappig te zijn, dubbelzinnigheid te gebruiken om te overdenken, emoties teweeg te brengen of afspraken of regels stevig te bevestigen. Met tekst kun je alle kanten op en dat maakt het heerlijk om mee te spelen.

Wervende en advertentieteksten zijn tekstsoorten die op zichzelf staan. Je kunt de leukste dingen doen met tekst! In teksten is het mogelijk om grappig te zijn, dubbelzinnigheid te gebruiken om te overdenken, emoties teweeg te brengen of afspraken of regels stevig te bevestigen. Met tekst kun je alle kanten op en dat maakt het heerlijk om mee te spelen. Juist in wervende teksten kun je met gepast gebruik van superlatieven een boodschap een lekker gevoel meegeven.
Sommige advertenties gebruiken slechts één woord om de boodschap helder neer te zetten. Een mooi voorbeeld hiervan? “echt HEMA”.

Wervende teksten of advertentieteksten kunnen niet een-op-een vertaald worden. Daarvoor zijn talen te verschillend opgebouwd.
Er zijn eigenlijk twee opties om dat proces in te richten.

De vertaler blijft redelijk dicht bij de bron en een schrijver gaat daarna met uw tekst opnieuw aan de slag in de moedertaal en herschrijft de vertaling totdat het gewenste resultaat is bereikt.
Of de vertaler neemt tijdens de vertaling de vrijheid om de bron ruim te interpreteren en zo tot een vrije vertaling te komen.

In beide gevallen hebben we het echt over specialisme. Eerst een goede vertaler die naast de taal natuurlijk het onderwerp van de tekst goed beheerst. En daarna een schrijver of copywriter die de doelstellingen van de boodschap goed weet neer te zetten in de gewenste taal.
De vertaler die lekker los van de bron een vrije vertaling neerzet, maakt één stap minder in het vertaalproces en kan daar vaak tijd en ook geld mee besparen.

In beide processen spreken we echter van echte professionals.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Wij maken graag tijd voor u vrij! 076-5297711

Local content is hot

Check ons blog

Offerte?

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt