Beëdiging of apostille

Rechtsgeldigheid toevoegen aan een document kan door middel van een beëdiging. De vertaling is dan voorzien van een beëdigingsverklaring inclusief stempel van een beëdigd vertaler. In deze verklaring geeft de vertaler aan dat zijn vertaling een getrouwe weergave van de brontekst is en vermeldt de vertaler bij welke rechtbank hij geregistreerd is.

Beëdiging

Rechtsgeldigheid toevoegen aan een document kan door middel van een beëdiging. De vertaling is dan voorzien van een beëdigingsverklaring inclusief stempel van een beëdigd vertaler. In deze verklaring geeft de vertaler aan dat zijn vertaling een getrouwe weergave van de brontekst is en vermeldt de vertaler bij welke rechtbank hij geregistreerd is. De bron- en doeltekst worden onlosmakelijk verbonden met de verklaring van de vertaler, zodat er na de beëdiging geen wijzigingen kunnen worden aangebracht. Een beëdiging is alleen van belang voor documenten die voor juridische doeleinden worden gebruikt.

Legalisatie en apostille
Voor documenten die ingediend moeten worden bij een buitenlandse instantie, is een beëdiging vaak niet voldoende en moet de echtheid van de handtekening bevestigd worden. Dit kan door middel van een legalisatie of een apostille. De apostille moet worden afgegeven door de rechtbank waar de handtekening van de vertaler geregistreerd staat. Voor legalisatie moet men de handtekening laten legaliseren door de rechtbank, het ministerie van Justitie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en ten slotte bij de ambassade of het consulaat van het land waar de documenten gebruikt gaan worden.

Apostilleverdrag

Het Apostilleverdrag maakt de legalisatie van veel documenten eenvoudiger. Dit verdrag is daarmee een van de belangrijkste verdragen om documenten gemakkelijker te legaliseren.

Landen betrokken bij het Apostilleverdrag

Het Apostilleverdrag maakt legalisatie niet overbodig. Het verdrag vereenvoudigt de gebruikelijke formaliteiten in het internationale juridische verkeer, zonder verlies van rechtszekerheid. De procedure van legalisatie wordt beperkt tot één legalisatie, de apostillestempel.

De houder van een document met een apostillestempel hoeft dit document niet meer te laten legaliseren door een ambassade of consulaat. Dit geldt alleen voor landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Wij maken graag tijd voor u vrij! 076-5297711

Offerte?

U ontvangt geheel vrijblijvend een prijsopgave!

 

 

Offerte?

Please send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt